Meters en peter

Alain Remue

Geboren in 1960, is sedert 1995 hoofd van de Cel Vermiste Personen van de Federale politie.
Hij staat bekend als een van de meest betrokken politieagenten van het land.
N.a.v. het 15-jarig bestaan van de Cel, schreef hij ‘Zeg nooit nooit’, een beklijvend boek over verdwijningen, maar vooral over de hoop nooit opgeven.
Alain heeft kennis gemaakt met Canisha toen hij een voordracht kwam geven t.v.v. onze vereniging. Sociaal geëngageerd als hij is, nam hij graag het peterschap op zich. Als nieuwbakken peter stuurde hij ons dit briefje.

Jits Van Belle

Jits Van Belle (°1976) is een Vlaamse actrice. Ze speelde opmerkelijke rollen in televisiereeksen en films. De meest bekende daarvan zijn ‘Ella’, ‘Emma’, ‘Halleluja’, ‘Marsman’, ‘Aanrijding in Moscou’ en ‘Plop wordt Kabouterkoning’. Ze is ook dagelijks te zien in de reeks ‘Familie’. Daarnaast doet ze aan theater, regisseert ze en begeleidt ze o.m. workshops voor kinderen. Én runt ze samen met Léonthine Van Wassenhove haar eigen bedrijf ‘Theater Boutique’, waar ze zichzelf omschrijven als ‘leverancier in fantasie en plezier’. Een (nogal) bezige bij dus.

We laten Jits zelf vertellen waarom ze meter werd van Canisha:
“Met meterschap moet je zuinig zijn, dus ik heb het al meer geweigerd dan aanvaard. Het moet kloppen, mijn hart moet overlopen.
Over Canisha was ik meteen enthousiast: ik ben een zeer grote dierenvriend, met een extra boon voor honden. Ik vind de werking met de vele enthousiaste vrijwilligers bewonderenswaardig, en de unieke band tussen de hulphonden en hun baasjes is ontzettend mooi. Ik ben steeds weer onder de indruk van hoeveel mens en dier voor elkaar kunnen betekenen. Canisha is daar het bewijs van.”

In memoriam
Marieke Vervoort

Geboren in 1979, belandde Marieke als 20-jarige in een rolstoel door een zeldzame progressieve aandoening.

Marieke is een autoriteit geworden op gebied van sport voor mensen met een beperking.
Met haar wheeler behaalde ze Europese records en wereldrecords, ze werd meerdere keren wereldkampioen in haar categorie T52 en behaalde goud (100m) en zilver (200m) op de Paralympics in Londen (2012).
Na de Paralympics in Rio (2016), waar ze zilver behaalde op de 400m en brons op de 100m, heeft ze om gezondheidsredenen een punt gezet achter haar sportieve carrière.
Ze verscheen in documentaires en TV-programma’s, o.m. in ‘Het Huis’ op Eén (2015), werd gelauwerd en geprezen: ze ontving de titel ‘Grootofficier in de Kroonorde’ (2013), de prijs ‘Vlaamse Reus’ (2015), de ‘Beneluxprijs’ (2016) en het Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap (2016).

Omdat ze destijds haar hond Zenn met de hulp van onze trainers tot assistentiehond heeft kunnen opleiden, heeft ze bij de opstart van onze vereniging met plezier het meterschap op zich genomen. Ook postuum heeft ze ervoor gezorgd dat wij door haar toe doen verder ondersteuning krijgen. Ze zit voor altijd in ons hart.