Over ons

Op sinterklaas 2011 hebben onze stichtende leden Gerrit, Annemie (†) en Wendy Canisha vzw onder het doopvont gehouden. Intussen is Canisha uitgegroeid tot een heuse, warme familie van enthousiaste medewerkers, vrijwilligers, gastgezinnen, opvanggezinnen, aanvragers en natuurlijk vrolijke viervoeters.

Bij Canisha vzw staan kleinschaligheid en maatwerk centraal. Bij elke opleiding en begeleiding houdt ons team rekening met de mogelijkheden en de noden van zowel de aanvrager als de hond. In deze professionele en eerlijke benadering stellen wij het algemeen welzijn en de harmonie tussen mens en dier centraal.

We stellen ons als doel de autonomie, zelfredzaamheid en re-integratie van mensen met een zichtbare en niet-zichtbare beperking te vergroten zonder daarbij te discrimineren.

Daarnaast willen we tevens fungeren als spreekbuis bij het ruime publiek om de problematiek en wetgeving rond recht op toegang van assistentiehonden onder de aandacht te brengen en te vergroten.

We willen deuren openen voor mensen met een beperking, letterlijk en figuurlijk.

Canisha vzw is sinds 2013 geaccrediteerd door Assistance Dogs Europe, Assistance Dogs International. Wij werken volledig volgens de standaarden en de normen vooropgesteld door Assistance Dogs Europe.

Canisha vzw is gemachtigd door de Cel Machtiging Assistentiehondenscholen. 
Assistentiehonden die door ons werden opgeleid en geplaatst zijn dus wettelijk geattesteerde assistentiehonden.

Financiële informatie
De jaarrekeningen van Canisha vzw zijn neergelegd via de kruispuntbank en zijn in te kijken op de griffie van de Ondernemingsbank te 9200 Dendermonde, Noordlaan 31/1.

Onze methode

Onze vereniging werkt teamgericht, waardoor de band tussen baasje en hond zeer hecht wordt.

‘Teamgericht’ wil zeggen dat onze aanvragers geen interne of verblijvende stage in ons centrum volgen, maar naast de groepstrainingen waar zij om de 2 weken verwacht worden, ook tussentijds individueel en op maat begeleid worden tot zij klaar zijn om de eindproef af te leggen.

Een geschikte afgewerkte hond die aan een kandidaat voorgesteld wordt, zal heel vlug ook bij de kandidaat verblijven en samen krijgen ze een intensieve opleiding in hun eigen omgeving. Dit laat ons toe om zeer gericht en aangepast te werk te gaan.

Wie is wie?

  • Voorzitter: Mark van Gelder
  • Secretaris: Ann Van Beveren
  • Penningmeester: Gerrit Martens
  • Hoofdtrainer: Wendy T’Jampens
  • Trainers:
    – Daphné Naassens
    – Veerle Geirnaert

Wij danken ook onze vele vrijwilligers voor hun blijvende en hartverwarmende inzet in onze werking.  Zonder hen zou Canisha niet kunnen bestaan.  Bedankt!

Schrijf je in voor ons
Ontbijt met wandeling