Schenkingen en legaten

Je kan ons gedenken in je laatste wilsbeschikking. Denk aan Canisha vzw wanneer de deur voor je dicht gaat en neem ons op in je testament. Of doe alvast een schenking bij leven, zo geniet je nog met je eigen ogen mee van de resultaten van je schenking. Er zijn verschillende manieren waarop je een schenking of legaat kunt doen. Je kan bijvoorbeeld een deel, of alles van je bezittingen nalaten, zowel bij leven als in je testament.

Schenking

Er zijn twee manieren waarop je een schenking kunt doen.

  • Een schenking van hand tot hand. Dit betekent dat je iets rechtstreeks en op een informele manier overdraagt aan Canisha vzw. Bijvoorbeeld geld via een bankoverschrijving, meubelen,… Er moeten geen belastingen worden betaald op dit soort van gift.
  • Een schenking via een notariële akte. Dit geldt voor onroerende goederen en hiervoor moet je een notariële akte laten opstellen. In dat geval moet Canisha vzw 5,5% schenkingsrechten betalen in Vlaanderen en 7% in Wallonië en Brussel.

Legaat (voordeliger voor schenker en begunstigde)

Ook na je overlijden kun je deuren voor Canisha blijven openen. Met jouw steun is Canisha in staat om gratis assistentiehonden te blijven plaatsen. Onder welke vorm je dat het beste doet voor je erfgenamen en voor Canisha wordt individueel bekeken. Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Canisha vzw is lid van Testament.be.

Testament.be

 

Schrijf je in voor ons
Ontbijt met wandeling