VZW Canisha assistentiehonden

Home
Over ons
Voor wie?
Onze honden
Foto's
Help ons
Kalender
Pers
Contact
Links

Recht op toegang

Join us on Facebook

Therapiehonden

Het is aangetoond dat de ‘assistentie’ van een hond motiverend kan werken bij kinderen en volwassenen die moeten revalideren of bepaalde dingen moeilijk kunnen aanleren. Therapiehonden leren diverse gedragingen die ze dan tonen op aangeven van de therapeut die dergelijke hond in zijn werk betrekt.
Met therapie bedoelen we een brede waaier aan specialiteiten zoals kine, logopedie, lees- en leerproblemen enz.

Ons systeem bestaat erin om een therapiehond op aanvraag op te leiden en de truukjes aan te leren die met de aanvragende therapeut besproken worden. Eens de hond klaar is wordt aan de therapeut aangeleerd op welke manier deze met de hond moet omgaan, zodat de hond de gepaste reacties kan vertonen. De hond blijft de gezel van de therapeut ook buiten de werkomstandigheden zodat de band steeds optimaal kan blijven en de hond het werk als vanzelfsprekend beschouwt.

Honden kunnen niet de rol van therapeut op zich nemen. Ze doen wat hen opgedragen wordt door de therapeut. De aanwezigheid van een hond kan wel een therapeutisch effect hebben op bvb. een kind met leerproblemen, een psychiatrisch patiënt, een dementerende bejaarde… maar in dat geval spreken we van een sociale hond.

 

Sitemap - Copyright notice

gesponsord door


  Water-dicht Vochtbestrijding  Schilderwerken Steven De Bruyne  Savic  Vulsteke Bedrijfsgebouwen  

website ©2011-2019 - Canisha VZW - Kortewagenstraat 60 b - 9230 Wetteren - Ond. Nr.: 0841 554 776 - alle rechten voorbehouden

English page