VZW Canisha assistentiehonden

Home
Over ons
Voor wie?
Onze honden
Foto's
Help ons
Kalender
Pers
Contact
Links

Recht op toegang

Join us on Facebook

Sociale honden

Sommige honden kunnen door bepaalde omstandigheden, meestal om medische redenen, hun opleiding tot hulphond niet met succes voltooien.

Deze honden hebben reeds een doorgedreven socialisatie en het aanleren van de basisbevelen achter de rug, maar kunnen niet als hulphond ingezet worden. Zij kunnen als sociale hond nog veel betekenen voor de medemens.

  • RusthuishondDe positieve invloed van de aanwezigheid van een dier in Rust- en Verzorgingstehuizen is onderhand wel aangetoond. Bejaarden reageren beter en worden gemakkelijker tot fysieke oefeningen aangezet wanneer er een hond bij betrokken is. Voor bewoners met dementie geeft het contact met dieren een gevoel dat ze nog steeds voor iets of iemand kunnen zorgen, het stimuleert hun zelfvertrouwen. Het aanraken van de zachte vacht geeft hen een veilig gevoel, net wat ze nodig hebben.

  • Mensen met een mentale beperking worden psychisch gestimuleerd en geraken vlotter geïntegreerd in de maatschappij.

  • Kinderen met ADHD worden rustiger in het bijzijn en bij de verzorging van een hond …

Sociale honden vallen niet onder de noemer assistentiehonden. Ze krijgen dus geen jasje en pasje en hebben volgens de wet geen recht op toegang in voor het publiek toegankelijke plaatsen.

 

Sitemap - Copyright notice

gesponsord door


  Water-dicht Vochtbestrijding  Schilderwerken Steven De Bruyne  Savic  Vulsteke Bedrijfsgebouwen  

website ©2011-2019 - Canisha VZW - Kortewagenstraat 60 b - 9230 Wetteren - Ond. Nr.: 0841 554 776 - alle rechten voorbehouden

English page