VZW Canisha assistentiehonden

Home
Over ons
Voor wie?
Onze honden
Foto's
Help ons
Kalender
Pers
Contact
Links

Recht op toegang

Join us on Facebook

Selectie van een pup

De meeste honden die wij opleiden tot assistentiehond, worden door ons aangekocht bij een erkende fokker, waar de pups in familiekring worden geboren en opgevoed.

Op de leeftijd van 7 weken worden de pupjes uit een nest door ons getest. We maken hiervoor in eerste instantie gebruik van de Campbell-test.

Deze test moet worden afgenomen door een voor de pup onbekend iemand en in een voor hem onbekende ruimte waar zijn aandacht door niets anders kan worden getrokken dan door de verschillende proeven.
Sociale attractie: de pup in het midden van de ruimte zetten en op een afstand gaan staan; in de handen klappen zonder hem te roepen, om te zien of hij vanzelf komt.
Bekwaamheid om te volgen: zich van de pup afkeren en zich verwijderen op een rustige manier, zonder hem te roepen.
Reactie op dwang: de pup op zijn rug keren en verplichten in die houding te blijven gedurende minstens 30 seconden, terwijl men met de hand zachtjes druk uitoefent op zijn borst.
Sociale dominantie: de pup strelen van kop tot staart, in één vloeiende beweging
Reactie op aanraking: de pup met de handen optillen en op zowat 30 cm boven de grond houden, gedurende 30 seconden.

Campbell puppytest   Campbell puppytest   Campbell puppytest

Deze test wordt door ons aangevuld met extra proeven die ons een beter inzicht geven in de aanleg van de pup om te worden opgeleid tot assistentiehond. In de eerste plaats is het belangrijk dat de pup spontaan apporteert, ook voorwerpen in onaangenaam aanvoelende materialen zoals bijvoorbeeld metaal. We bekijken of hij angstig dan wel nieuwsgierig wordt wanneer iets met veel lawaai op de grond valt, enzovoort.

Uit de resultaten van de verschillende pups wordt dan het diertje gekozen dat het best aan onze eisen voldoet. Soms zijn meerdere pups uit een nest geschikt, soms geen enkele.

 

Sitemap - Copyright notice

gesponsord door


  Water-dicht Vochtbestrijding  Schilderwerken Steven De Bruyne  Savic  Vulsteke Bedrijfsgebouwen  

website ©2011-2019 - Canisha VZW - Kortewagenstraat 60 b - 9230 Wetteren - Ond. Nr.: 0841 554 776 - alle rechten voorbehouden

English page