VZW Canisha assistentiehonden

Home
Over ons
Voor wie?
Onze honden
Foto's
Help ons
Kalender
Pers
Contact
Links

Recht op toegang

Join us on Facebook

Hoorhonden

Hoorhonden kunnen een grote meerwaarde betekenen voor doven en slechthorenden.
Ze worden tijdens de opleiding net als andere assistentiehonden in een gastgezin geplaatst voor socialisatie en het aanleren van de basisbevelen.
Later worden in het centrum de persoonsgebonden signalen aangeleerd door één van onze trainers.

Hoorhonden kunnen

  • hun baasje waarschuwen bij alledaagse geluiden door hem/haar aan te raken en hem/haar naar de bron van het geluid te brengen: een baby die huilt, een wekker of kookwekker die rinkelt, iemand die aan de voordeur belt…
  • hun baasje waarschuwen wanneer er gevaar dreigt (een rookalarm, sirenes…) door in een bepaalde houding te gaan liggen
  • hun baasje uit een zeker sociaal isolement helpen treden

Tegen het einde van zijn opleiding, is een hoorhond in staat om een vrij groot aantal geluiden te herkennen en bij elk geluid afzonderlijk de gepaste reactie te geven.

Nathalie, baasje van Kaprice, de 1ste geattesteerde hoorhond van vzw Canisha, maakte voor ons dit filmpje, waarin Kaprice haar beste pootje voorzet.

Naast het feit dat hij een essentiële affectieve factor vertegenwoordigt, kan een hoorhond een toegevoegde waarde zijn op de reeds aanwezige technische hulpmiddelen, zoals een knipperende lamp of een triller, of een aantal van deze middelen dynamisch vervangen.

Doofheid is een onzichtbare beperking. Door de aanwezigheid van de hoorhond met zijn specifiek jasje wordt de omgeving erop attent gemaakt dat ze met een dove persoon te maken hebben. Net als andere geattesteerde assistentiehonden mogen ook onze hoorhonden overal met hun baasje mee.

 

 

Sitemap - Copyright notice

gesponsord door


  Water-dicht Vochtbestrijding  Schilderwerken Steven De Bruyne  Savic  Vulsteke Bedrijfsgebouwen  

website ©2011-2019 - Canisha VZW - Kortewagenstraat 60 b - 9230 Wetteren - Ond. Nr.: 0841 554 776 - alle rechten voorbehouden

English page