VZW Canisha assistentiehonden

Home
Over ons
Voor wie?
Onze honden
Foto's
Help ons
Kalender
Pers
Contact
Links

Recht op toegang

Join us on Facebook

Je eigen hond opleiden tot hulphond

Mensen die al een eigen hond hadden op het ogenblik dat hun beperking zich voordeed (ongeval, ziekte...), kunnen wij in uitzonderlijke gevallen begeleiden en helpen om van hun hond een hulphond te maken.
Eerst wordt gekeken of de aanvrager ook aan onze andere voorwaarden voldoet.
Dan laten we de hond in kwestie een test ondergaan, om te zien of hij de leercapaciteiten en de aanleg heeft die van een hulphond verwacht worden. Er wordt ook nagegaan of het baasje voldoende gemotiveerd is om deze niet te onderschatten uitdaging aan te gaan.
Na test en intakegesprek wordt intern overlegd of wij het koppel kunnen opleiden, zodat het attest van hulphond kan behaald worden.

Na een vooraf bepaalde periode wordt tijdens een evaluatieproef bekeken hoe ver de hond al gevorderd is en of het nog zin heeft de opleiding verder te zetten. In het gunstigste geval gaat de opleiding nog een aantal maanden door, om te eindigen met een praktische en theoretische eindproef, waarin zowel hond als baasje moeten slagen.
Vanaf dan wordt de hond erkend als volwaardige hulphond en mag hij het blauwe jasje beginnen dragen.

 

 

 

Sitemap - Copyright notice

gesponsord door


  Water-dicht Vochtbestrijding  Schilderwerken Steven De Bruyne  Savic  Vulsteke Bedrijfsgebouwen  

website ©2011-2019 - Canisha VZW - Kortewagenstraat 60 b - 9230 Wetteren - Ond. Nr.: 0841 554 776 - alle rechten voorbehouden

English page